Sebze ve meyveler hakkında bilmediklerimiz

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Sebze ve meyveler hakkında bilmediklerimiz ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    özℓєм
    Yeni Üye
    Reklam

    Sebze ve meyveler hakkında bilmediklerimiz

    Reklam



    Sebze ve meyveler hakkında bilmediklerimiz

    Forum Alev
    konu birle basliyalim;)

    çeşitli meyveler....

    İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.

    Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.

    Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.

    Muz:Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.

    Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.

    Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.

    Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.

    Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.

    Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.

    Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir.

    Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler.

    Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.

    Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.

    Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.

    [COLOR="PaleGreen"]Sivribiber:[/COLOR] Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.

    Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.

    Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.

    Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.

    Salatalık: Kasları gençleştirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.

    Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır. Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır.

    Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.

    Konu iki simdi:D

    BAŞ AĞRISINA KARŞI.Elam ile kereviz

    Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın.

    Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın.

    Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.

    Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu.

    Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu.

    İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu.

    Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu.

    Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir.

    Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.

    Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu.

    Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder.

    Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.

    Boğaz ağrıları: Turp + limon.

    Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu.

    Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu.

    TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT
    Uzmanlar; sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu söyledi. Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:
    Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmeli
    Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar
    Sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir
    Meyveleri tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilin.


    ben bunlara hic yapmiyorum sizleri bilmem:)



  2. 2
    HASODAYI
    Yeni Üye
    Reklam



    Çok İyİ OlmuŞ Hazirlayanin Elİne SaĞlik







+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi