Sardalya balık hangi mevsimde yenir

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Sardalya balık hangi mevsimde yenir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Sardalya balık hangi mevsimde yenir

    Reklam



    Sardalya balık hangi mevsimde yenir

    Forum Alev
    SARDALYA:
    Hamsinin yakın akrabası sardalya sürüler halinde yaşar ve kıyılar boyunca göç eder. Hamsi gibi Ticari değeri çok yüksek bir balıktır. 1988 yılında 90.000 ton ile hemen hamsiden sonra yer alır. Kurutularak, tuzlanarak hatta balık yağı ve balık unu elde etmekte kullanılır. Sardalya adı konserve işleminden dolayı konserve ile özdeşleşmiştir. Hatta ringa konservesine de aynı ad verilir.

    Sardalya Akdeniz’de 15-20 cm dolaylarındadır. Okyanusta ise 30 cm’ye kadar büyürler. Hamsi Karadeniz için neyse sardalya’da Portekiz, İspanya’nın Atlas Okyanusu kıyıları, Sicilya ve Malta için de aynı şeydir. Bu ülkelerde birçok yemek sardalya üzerine kurulmuştur. Ülkemizde Kuzey Ege’de bolca yakalanan sardalyanın en lezzetli mevsimi Temmuz-Ekim aylarıdır. Bu sürede çeşitli ızgaraları, fırını ve kağıt kebabı, buğulaması ve pilakisi yapılabilir. Kasım-Haziran arasında ise ancak pilaki ve buğulaması yapılabilirse de bir önceki döneminki kadar lezzetli olmaz.

    Sardalyanın küçüğüne papalina tabir edilir; ayıklamadan yemeği yapılır. Tirsi ise sardalya azmanıdır. Kıl tarzında çok kılçığı vardır ve sardalya kadar lezzetli değildir.



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: hangi balık hangi mevsimde yenir:SARDALYA

    Reklam



    Sardalya balığı hamsiden sonra en çok tutulabilen bir balık türüdür. Çok tutulmasından ötürü konserveleri yapılmakta ve kurutulmaktadır. Temmuz ve ekim aylarında yağlıları bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder

Hızlı Cevap Hızlı Cevap


:
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi